Wednesday, March 27, 2013

WWW.ARCHITECTENWEB.NL


 

dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
home nieuws buitenland Nieuwe Nederlandse designlocatie in Milaan
Nieuwe Nederlandse designlocatie in Milaan


12-3-2013 - 15:40
Tijdens de komende Milan Design Week wordt weer een enclave toegevoegd aan de ruime vertegenwoordiging van Nederlandse ontwerpers in de stad. StudioKlawer presenteert werk van zestien ontwerpers in Cascina Cuccagna.

Het verbindende thema bij de jonge Nederlandse ontwerpers is hergebruik en duurzaamheid. Hun ontwerpen lopen uiteen van zelfbouwfietsen (Re-Do Studio) en vouwbare vazen met oer-Nederlandse prints (Van Riet Ontwerpers) tot een kas annex tuinhuis om in te wonen (Martijn Koomen).

StudioKlawer
Dit huis is tevens het onderkomen van een groot aantal presentaties van onder meer porseleinen lampen (Rogier Arents), een bellamp (Akko Goldenbeld), tijdelijke zitelementen uit riet (Steven Banken) en de New Dutch Roofing Tile (Roel de Boer), die flora en fauna de ruimte biedt op schuine daken.

De expositie van de zestien ontwerpers is samengesteld door StudioKlawer. Dit Eindhovense bureau voor event management organiseerde eerder onder andere (reizende) exposities van de Design Academy Eindhoven en de Dutch Design Awards.

Cascina Cuccagna
De expositie vindt plaats in Cascina Cuccagna, een oude boerderij in de centraal gelegen wijk Porta Romana. Nu is het complex, met een bar en restaurant, een tuin en een groentetuin, een locatie voor culturele en sociale evenementen met een ideële focus.

Tijdens de Milan Design Week  en de Salone Internazionale del Mobile, van 9 to 14 April 2013, presenteert zich in de Cascina een internationaal gezelschap van zo’n zestig ontwerpers.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...